15 september 2018

Money, money, money. Daar draait het vaak om. Ik kom dan ook geregeld mensen tegen die een offerte bij 3 schildersbedrijven aanvragen. Helemaal niets mis mee. Maar dan komen de offertes binnen en kijken er best velen meteen rechtsonder… naar de totaalprijs. “Wow, kijk nou deze is gewoon € 1.000,- duurder.” Ze gaan puur op de prijs af. Terwijl er toch echt een aantal andere factoren mee zouden moeten wegen…

Even vooropgesteld: € 1.000,- is natuurlijk niet niks
Maar vraag je alsjeblieft wel af: waarom is dat verschil er? Leveren beide bedrijven exact hetzelfde werk en dezelfde kwaliteit? Leg de offertes naast elkaar en kijk wat er precies aangeboden wordt. Dezelfde werkzaamheden? En je kiest dan voor het goedkopere bedrijf: prima keus. Dan hou je nog geld over voor iets anders leuks. Vakantie, uit eten, kleren…

Offertes niet met elkaar te vergelijken?
Soms is dat lastig, omdat het ene bedrijf een gespecificeerde offerte stuurt en de ander alleen een totaalprijs. Dan is er geen vergelijking mogelijk. Het is dan verstandig om te vragen aan die ene schilder of hij de offerte kan specificeren of op z’n minst verduidelijken. Want je wilt toch wel weten wat hij precies gaat doen? En straks meerkosten moeten betalen omdat hij niet volledig was? No way!

Appels met peren vergelijken en uiteindelijk kiezen voor de appels
Bedrijf X verwijdert alle laklagen, brengt dan 1 grondverflaag aan en 2 lagen lak. Een intensieve klus. Het houtwerk kan er weer jaren tegen. Bedrijf Y schuurt de oude laklaag en brengt 1 nieuwe verflaag aan. Veel sneller klaar is Kees of Karel. Ook heeft hij minder materiaal gebruikt. De lagere prijs is dus goed te verklaren. 1 keer raden van welk schilderwerk jij het langst gaat genieten?

Kies voor vakmanschap
Met deze blog wil ik niet zeggen: kies altijd voor Bas Beugelsdijk Schilders. Zeker niet. Ik schreef al in mijn blog Schilder slaat aan het bloggen dat ik niet alle schilderklussen op me kan nemen. ???? Maar vergelijk alsjeblieft appels met appels en peren met peren. En kies voor een schildersbedrijf dat bekend staat om zijn vakmanschap en waarbij je een goed gevoel hebt. Kwaliteit verzekerd!

Wil jij meteen appels óf peren gaan vergelijken?

Referenties

Wat zeggen onze klanten?

We kunnen zelf wel schrijven dat we goed en betrouwbaar zijn én netjes werk leveren, maar wij laten dat liever aan onze klanten over.

Heerlijk! Zou het zo weer doen!
Familie uit Herkenbosch

Het binnenschilderwerk was hard nodig, evenals het schuren en opnieuw lakken van het parket in de woonkamer. Maar wij hadden geen zin om de hele woonkamer te ontruimen en ons te bemoeien met de werkzaamheden. Wij zijn toen op vakantie gaan, hebben Bas Beugelsdijk de huissleutel gegeven en hij heeft toen alles piekfijn geregeld. Van verhuizing/verplaatsing van de meubels en spullen uit de woonkamer, tot het schilderwerk en schuur- en lakwerk van het parket. Toen we terugkwamen van vakantie was het of we in een nieuw huis kwamen.

Zeer tevreden
Bert Schmitz

Na een goed advies, en goede kleurstelling vlug maar zeker vakkundig vakwerk. Bas, Detlef en collega’s dank voor de inzet. #zeertevreden

Netjes en strak
Jean-Paul Smeets

Bas en collega hebben bij bakkerij Smeets netjes en strak werk geleverd aan de hele voorgevel.

Zeer betrouwbaar
Wendy Cober

Ik werd snel na het invullen van het contactformulier gemaild om een afspraak te maken. Ik vond het superfijn dat al het contact digitaal verliep. De offerte zag er zeer gedetailleerd uit en de werkzaamheden zijn zeer kundig en netjes uitgevoerd. Vanwege mijn werk kon ik niet thuis zijn, maar dat was ook niet nodig. Bas en zijn collega waren zeer betrouwbaar. Er is niet alleen geschilderd, maar ze hebben ook een timmerman geregeld die nieuwe plinten heeft geplaatst.

Mooi werk
De heer Bunni

Voor de 2e keer gebruik gemaakt vd service van Beugelsdijk Schilders. Werken netjes, geven advies en leveren mooi werk af. Ik zou ze zeker aanbevelen binnen mijn netwerk.

Gezellig en ontspannen sfeer
De heer Kostermans

Bas en zijn personeel hebben perfect werk geleverd. De mensen die ons huis zowel binnen als buiten geschilderd hebben zijn zeer kundig, behulpzaam en ontzettend vriendelijk. Het was een gezellig en ontspannen sfeer met hun in huis. Ze zijn zeer betrouwbaar.