27 augustus 2018 Is een experimentje

Schilder slaat aan het bloggen

Volg je me al langer op Facebook en LinkedIn, dan weet je dat ik regelmatig tips deel. Bij welke temperatuur je het beste (niet) kunt schilderen, hoe onderhoud je schilderwerk en dat het belangrijk is om te ventileren. Ook adviseerde ik je al over het controleren van het schilderwerk op blaasjes en scheurtjes. Op mijn beurt kreeg ik een tip om te gaan bloggen over mijn mooie vak. Ik vraag me echt af of hier iemand op zit te wachten, maar ach, ik wil het wel een keertje proberen. Het schrijven zelf heb ik uitbesteed aan PuntKomma. Ik de (lak en) tex; zij de tekst. ????

Tips van de vakman aan de doe-het-zelver
Schilderen is een echt vak. Dat wordt nogal eens vergeten. Helaas. Soms lijkt het bijvoorbeeld in televisieprogramma’s of het een fluitje van een cent is. Dat is niet zo. Ik kom het tegendeel bijna wekelijks tegen. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat niet iedereen mij kan inhuren als schilder. Zou ook niet kunnen, want dan kon ik de klok rond werken. En dat is toch niet helemaal mijn bedoeling. Voor de doe-het-zelver kan het dus handig zijn om adviezen, verhalen en tips te lezen of filmpjes te bekijken van een ervaren onderhoudsschilder. Thank me later.

Goed voorwerk = het halve werk
“Dat schuren is pokkenwerk.” Deze opmerking hoor ik vaak van hobbyschilders. Met als gevolg dat ze dat maar half doen of erger: helemaal niet. In deze eerste blog ga ik je meteen een goed bewaard ‘geheim’ onthullen… Hoe vervelend je schoonmaken en schuren ook vindt, een goede voorbereiding is het a l l e r b e l a n g r i j k s t e. Als je al met een achterstand begint, wordt het aflakken nooit iets. Weet je wat een niet-goed-geschuurde-deur wordt als je deze aflakt? Een ‘grof schandaal’. Letterlijk. En eerlijk is eerlijk, schuren is ook niet mijn leukste bezigheid, maar het is een must.

Inspiratie nodig?
Bekijk dan eens het filmpje van geschilderde voordeuren en zeg nu zelf: zitten die strak in de lak of zitten die strak in de lak????

Referenties

Wat zeggen onze klanten?

We kunnen zelf wel schrijven dat we goed en betrouwbaar zijn én netjes werk leveren, maar wij laten dat liever aan onze klanten over.

Heerlijk! Zou het zo weer doen!
Familie uit Herkenbosch

Het binnenschilderwerk was hard nodig, evenals het schuren en opnieuw lakken van het parket in de woonkamer. Maar wij hadden geen zin om de hele woonkamer te ontruimen en ons te bemoeien met de werkzaamheden. Wij zijn toen op vakantie gaan, hebben Bas Beugelsdijk de huissleutel gegeven en hij heeft toen alles piekfijn geregeld. Van verhuizing/verplaatsing van de meubels en spullen uit de woonkamer, tot het schilderwerk en schuur- en lakwerk van het parket. Toen we terugkwamen van vakantie was het of we in een nieuw huis kwamen.

Zeer tevreden
Bert Schmitz

Na een goed advies, en goede kleurstelling vlug maar zeker vakkundig vakwerk. Bas, Detlef en collega’s dank voor de inzet. #zeertevreden

Netjes en strak
Jean-Paul Smeets

Bas en collega hebben bij bakkerij Smeets netjes en strak werk geleverd aan de hele voorgevel.

Zeer betrouwbaar
Wendy Cober

Ik werd snel na het invullen van het contactformulier gemaild om een afspraak te maken. Ik vond het superfijn dat al het contact digitaal verliep. De offerte zag er zeer gedetailleerd uit en de werkzaamheden zijn zeer kundig en netjes uitgevoerd. Vanwege mijn werk kon ik niet thuis zijn, maar dat was ook niet nodig. Bas en zijn collega waren zeer betrouwbaar. Er is niet alleen geschilderd, maar ze hebben ook een timmerman geregeld die nieuwe plinten heeft geplaatst.

Mooi werk
De heer Bunni

Voor de 2e keer gebruik gemaakt vd service van Beugelsdijk Schilders. Werken netjes, geven advies en leveren mooi werk af. Ik zou ze zeker aanbevelen binnen mijn netwerk.

Gezellig en ontspannen sfeer
De heer Kostermans

Bas en zijn personeel hebben perfect werk geleverd. De mensen die ons huis zowel binnen als buiten geschilderd hebben zijn zeer kundig, behulpzaam en ontzettend vriendelijk. Het was een gezellig en ontspannen sfeer met hun in huis. Ze zijn zeer betrouwbaar.